Nieuwsbericht 16 februari 2007


Burgemeester de Ruiter
Iedereen die een beetje bekend is in Kuinre, weet dat daar een De Ruiter-school staat. Familie? Navraag heeft me geleerd dat de school vernoemd is naar Burgemeester Lodewijk Johannes de Ruiter, die van 1 juli 1945 tot 10 april 1960 burgemeester van de gemeenten Kuinre en Blankenham is geweest. Wie deze De Ruiter was, of hij überhaupt nog leeft, is mij onbekend. Weet iemand meer?

In Steenwijkerwold bevindt zich het graf van Renze de Ruiter. Blijkens de grafsteen is Renze door de Duitse bezetter in 1944 gefusilleerd. Ik zou hier graag meer van willen weten, in onze familie zijn er nogal wat die in het verzet hebben gezeten. Is er iemand onder mijn bezoekers die hier meer van weet?Uw reactie

We hebben veel last van spam machines die dit formulier met onzin invullen. Vandaar de eerste vraag.

Wat staat hier?
Naam :
Reactie :
Als u uw emailadres invult krijgt u meestal binnen enkele dagen een antwoord terug. Dit adres zal niet zichtbaar zijn bij uw reactie op de website.
Emailadres :


Reacties op nieuwsberichten verschijnen meteen zichtbaar onder het betreffende nieuwsbericht. Uw reactie mag maximaal 500 karakters bevatten.
U kunt uw emailadres invullen als u een persoonlijk antwoord van mij verwacht; dit adres verschijnt NIET bij uw reactie op de website.