Nieuwsbericht 07 april 2010


Jantien Jans Ruijter
  • In 1709 maakt ene Jantien Jans Ruijter haar testament op. Ze noemt als haar ouders Jan Jans Ruijter en Aucke Peters, die helemaal aan het begin van onze stamboom staan!
  • In een regeling uit 1700 komt de naam van de vrouw van Wijcher Franzen Ruijter voor : Hendrickien Boelen. Dit moet wel haast een zuster zijn Roelofien Boelen, die getrouwd was met Wijcher's neef : Jan Wijchers Ruijter (Backer) - zie akte
  • De twee broers Bastiaan Jans en Albert Jans Ruijter had ik op grond van hun patroniem tot kinderen gerekend van 'onze' Jan Jans Ruijter.
    Met de vondst van een akte uit 1676 kunnen we nu vaststellen dat zij de kinderen zijn van het echtpaar Jan Alberts Ruijter en Grietje Bastiaans. Maar hiermee wordt het probleem verplaatst : wie was dan Jan Alberts Ruijter? Voorlopig reken ik hem tot een broer van Jan Jans Ruijter (x Aucke Peters), maar hopelijk komen er nog meer gegevens boven water!Uw reactie

We hebben veel last van spam machines die dit formulier met onzin invullen. Vandaar de eerste vraag.

Wat staat hier?
Naam :
Reactie :
Als u uw emailadres invult krijgt u meestal binnen enkele dagen een antwoord terug. Dit adres zal niet zichtbaar zijn bij uw reactie op de website.
Emailadres :


Reacties op nieuwsberichten verschijnen meteen zichtbaar onder het betreffende nieuwsbericht. Uw reactie mag maximaal 500 karakters bevatten.
U kunt uw emailadres invullen als u een persoonlijk antwoord van mij verwacht; dit adres verschijnt NIET bij uw reactie op de website.