Nieuwsbericht 28 juni 2006


RUITER'S SETTLEMENT CEMETERY
Iedereen die, net als ik, wel eens "RUITER" intypt bij Google en dan de gevonden treffers bekijkt, komt soms verrassende vondsten tegen.
Zo vond ik bv. deze foto (Jake Ruiter vond hem ook en stuurde hem nog eens naar mij op) :

foto : Michael Gallagher, april 2004

Deze begraafplaats ligt in Quebec. Er zit een heel verhaal aan vast.
Kolonel Henry (Hendrik) Ruiter bleef trouw aan de Engelse kroon in de Amerikaanse vrijheidsoorlog. Samen met veel andere loyalisten vluchtte hij later naar Canada. Op deze begraafplaats vinden we o.a. de grafsteen van zijn zoon :

foto : Michael Gallagher, april 2004

Dat is, zoals Jake het uitdrukte, "Interesting to say the least". (Zowel Jake als ik heten officieel Jacob...).

Maar het meest interessant is de afkomst van deze Henry Ruiter : zijn voorvaderen waren zgn. Palatijnen, dat zijn Pruisen van Nederlandse afkomst. Ik heb contact gehad met een nazaat van Henry Ruiter, en die is met zijn stamboom uitgekomen bij ene Johannes Ruiter, die rond 1614 geboren is in Gebersdorf, Hessen-Nassau, Pruisen.
Dit dorp ligt niet al te ver van Nederland, ongeveer 40 km ten zuiden van Kassel (en ja, de vlag van Hessen-Nassau is inderdaad rood-wit-blauw...) :Deze familie is rond 1710 naar de Verenigde Staten gekomen.

Conclusie : er valt nog heel wat te onderzoeken!
Uw reactie

We hebben veel last van spam machines die dit formulier met onzin invullen; vandaar de eerste vraag.

Wat staat hier?
Naam :
Reactie :
Als u uw emailadres invult krijgt u meestal binnen enkele dagen een antwoord terug. Dit adres zal niet zichtbaar zijn bij uw reactie op de website.
Emailadres :


Reacties op nieuwsberichten verschijnen meteen zichtbaar onder het betreffende nieuwsbericht. Uw reactie mag maximaal 500 karakters bevatten.
U kunt uw emailadres invullen als u een persoonlijk antwoord van mij verwacht; dit adres verschijnt NIET bij uw reactie op de website.