Nieuwsbericht 09 maart 2016


Dwangarbeider 3257
Van Ronald de Ruiter ontving ik het volgende persbericht:
De 92-jarige Piet de Ruiter uit Groningen presenteert op 8 april a.s. het boek Dwangarbeider 3257: 2,5 jaar Arbeitseinsatz 1943 - 1945. Het boek bevat een nauwgezette beschrijving van zijn leven als dwangarbeider in een accufabriek in Hannover tijdens de Tweede Wereldoorlog. Iedere dag houdt hij een dagboek bij. Hierin beschrijft hij het alledaagse leven in de woonbarakken, onderlinge spanningen en kameraadschap. Oorlog, ziekte en dood zijn nooit ver weg. Het boek bevat de integrale dagboekteksten, originele foto's en documenten en een beschrijving van de historische context voor en na de oorlog. Dit maakt het boek tot een unieke aanvulling op de bestaande oorlogsdocumentatie.

Tot zover het persbericht.

Extra bijzonder is natuurlijk dat Piet tot onze familie behoort, en daardoor is dit verhaal onderdeel van onze eigen familiegeschiedenis.
Bovendien vind ík het opvallend dat Piets vader, Oene Jans de Ruiter, in Luinjeberd geboren werd, nog geen 10 km van de plaats waar mijn grootvader ter wereld kwam. Het waren tijdsgenoten en heel misschien hebben ze elkaar wel gekend.

Met de familie is alvast afgesproken dat er over enige tijd op de website Ruitersporen een ingekort verhaal met illustraties zal verschijnen.

Voor wie dit bijzondere boek wil aanschaffen, verwijs ik graag naar de website:
http://dwangarbeider3257.nl/
Uw reactie

We hebben veel last van spam machines die dit formulier met onzin invullen; vandaar de eerste vraag.

Wat staat hier?
Naam :
Reactie :
Als u uw emailadres invult krijgt u meestal binnen enkele dagen een antwoord terug. Dit adres zal niet zichtbaar zijn bij uw reactie op de website.
Emailadres :


Reacties op nieuwsberichten verschijnen meteen zichtbaar onder het betreffende nieuwsbericht. Uw reactie mag maximaal 500 karakters bevatten.
U kunt uw emailadres invullen als u een persoonlijk antwoord van mij verwacht; dit adres verschijnt NIET bij uw reactie op de website.