Nieuwsbericht 20 september 2017


Lübeck
In de afgelopen weken heb ik Lübeck bezocht. Een van de fraaiere gebouwen was dat van het "Schiffergesellschaft", een soort schippersgilde. Het gebouw stamt uit 1538 en ik vraag me af hoe vaak Gerhard Reuter hier naar binnen zal zijn gelopen?
Ik ben alle bekende woonadressen van de Reuter-familie afgegaan om te kijken wat er nu nog van te vinden is. Zeer interessant!
Binnenkort zal ik van mijn vondsten in Lübeck uitgebreid verslag doen.
Alvast een voorproefje: in een boek met namen en wapens van raadslieden in Lübeck komen we de kleinzoon van deze Gerhard Reuter (met dezelfde naam) tegen en zijn wapen.

Het prachtige gebouw van het "Schiffersgesellschaft" in Lübeck stamt uit 1538. Ook het interieur is grotendeels in oorspronkelijke staat gebleven.

Het wapen van Gerhard Reutter. Hij werd in december 1625 raadslid in Lübeck, en boven het wapen staat zijn overlijdensdatum : 10 mei 1631.Uw reactie

We hebben veel last van spam machines die dit formulier met onzin invullen; vandaar de eerste vraag.

Wat staat hier?
Naam :
Reactie :
Als u uw emailadres invult krijgt u meestal binnen enkele dagen een antwoord terug. Dit adres zal niet zichtbaar zijn bij uw reactie op de website.
Emailadres :


Reacties op nieuwsberichten verschijnen meteen zichtbaar onder het betreffende nieuwsbericht. Uw reactie mag maximaal 500 karakters bevatten.
U kunt uw emailadres invullen als u een persoonlijk antwoord van mij verwacht; dit adres verschijnt NIET bij uw reactie op de website.