Nieuwsbericht 28 november 2019


Kippenvel-moment...

Het verhaal van de waternimf van de Trave heb ik zojuist na twee avonden afluisteren/vertalen van een voorgelezen verhaal op de website geplaatst. Ik meende dat een sfeerfotootje misschien wel op zijn plaats was, en zocht op internet naar "Trave Moisling". Bij de foto's zag ik tot mijn verrassing een foto van de Trave bij Hohenstiege, waar de sage zich volgens de samenvatting afspeelt. De Hohenstiege is inderdaad een stuk oever dat vrij steil afloopt naar de Trave.
Maar verder kijkend zie ik dan dit bericht (uit juni van dit jaar):


Lübeck
Am Sonntag wurde in Lübeck-Moisling unterhalb der Stra├če Hohenstiege ein männlicher Leichnam aus der Trave geborgen, teilte die Polizei und Staatsanwaltschaft am Nachmittag in einer gemeinsamen Pressemitteilung mit.Dit is werkelijk een kippenvel-moment.
Ik zal me nooit meer denigrerend uitlaten over sages en "het aankleden/opleuken met mystieke geheimzinnigheid".

Het verhaal van de waternimf van de Trave vind je hier.
Uw reactie

We hebben veel last van spam machines die dit formulier met onzin invullen; vandaar de eerste vraag.

Wat staat hier?
Naam :
Reactie :
Als u uw emailadres invult krijgt u meestal binnen enkele dagen een antwoord terug. Dit adres zal niet zichtbaar zijn bij uw reactie op de website.
Emailadres :


Reacties op nieuwsberichten verschijnen meteen zichtbaar onder het betreffende nieuwsbericht. Uw reactie mag maximaal 500 karakters bevatten.
U kunt uw emailadres invullen als u een persoonlijk antwoord van mij verwacht; dit adres verschijnt NIET bij uw reactie op de website.