Nieuwsbericht 04 december 2019


Reiterna Nams in Riga

In een RUITERTJE was al eens aan de orde geweest dat er in Riga een zeer prominent koopmanshuis staat : "Reiterna Nams", wat niets anders betekent dan "Von Reutern Huis". Binnenkort zal ik een artikel wijden aan dit huis en zijn bewoners, maar nu alvast een voorproefje.

Dit huis is  tussen 1684 en 1688 gebouwd ten behoeve van Johann von Reutern, koopman en raadsheer (zie hier in de stamboom).

Klik op foto voor groter formaat

Klik op foto voor groter formaat


Beide foto's zijn in 1940 gemaakt.
Centraal in de voorgevel vinden we de indrukwekkende hoofdingang.

Leuke bijzonderheid: Johan liet zichzelf en zijn tweede vrouw Katharina Christiani vereeuwigen boven de beide pilaren links en rechts.

Of beiden er nu zo voorbeeldig opstaan kan ik niet zeggen, maar het is wel heel bijzonder om op deze wijze kennis te nemen van verre verwanten uit lang vervlogen tijden...

De beide foto's staan op internet, waarbij je heel ver kunt inzoomen : foto's Reiterna Nams.Uw reactie

We hebben veel last van spam machines die dit formulier met onzin invullen; vandaar de eerste vraag.

Wat staat hier?
Naam :
Reactie :
Als u uw emailadres invult krijgt u meestal binnen enkele dagen een antwoord terug. Dit adres zal niet zichtbaar zijn bij uw reactie op de website.
Emailadres :


Reacties op nieuwsberichten verschijnen meteen zichtbaar onder het betreffende nieuwsbericht. Uw reactie mag maximaal 500 karakters bevatten.
U kunt uw emailadres invullen als u een persoonlijk antwoord van mij verwacht; dit adres verschijnt NIET bij uw reactie op de website.