Nieuwsbericht 25 maart 2020


Groenmarkt 13


Klik op foto voor groter formaat
In de serie 'Ruiterpanden in Zutphen' heb ik een kort artikel gemaakt over de Groenmarkt 13. Dit pand (en het achterliggende pand aan de Beukestraat) was vanaf 1451 tot 1510 in het bezit van Gerrit Ruyter en Lamme Exsen. Overigens kwam het pand via háár in de familie Ruyter terecht, en bleef dat tot 1510.
Het huis aan de Groenmarkt lag in een oud stukje Zutphen dat als handelswijk vooral gericht was op de IJssel. Er woonden vooral handelaren en schippers, en dat we Gerrit Ruyter - als bierbrouwer - daar aantreffen mag ons niet verbazen (bierbrouwers verhandelden hun eigen waar).
Lees het artikel 'Groenmarkt 13'.Uw reactie

We hebben veel last van spam machines die dit formulier met onzin invullen; vandaar de eerste vraag.

Wat staat hier?
Naam :
Reactie :
Als u uw emailadres invult krijgt u meestal binnen enkele dagen een antwoord terug. Dit adres zal niet zichtbaar zijn bij uw reactie op de website.
Emailadres :


Reacties op nieuwsberichten verschijnen meteen zichtbaar onder het betreffende nieuwsbericht. Uw reactie mag maximaal 500 karakters bevatten.
U kunt uw emailadres invullen als u een persoonlijk antwoord van mij verwacht; dit adres verschijnt NIET bij uw reactie op de website.