Nieuwsbericht 20 februari 2021


Leengoederen van de familie Ruyter

Het artikel over 't Sieverinck is slechts een eerste in een langere reeks, want vanaf de 14e eeuw zijn leden van de Zutphense Ruyterfamilie regelmatig beleend. Het lijkt me interessant om hiervan eens een overzicht te maken, zie pagina Leengoederen van de familie Ruyter. Op die pagina zie je meteen wat er nog aan zit te komen...
Ik heb alvast toegevoegd een korte verhandeling over Het goed Gybbeconck; verreweg de eerste vermelding van een lid van deze familie uit 1345!

Naast dit overzicht leek me een korte beschrijving van het hoe en wat van het feodale leenstelsel toepasselijk. Je vindt dit onder Korte beschrijving van het leenstelsel.Uw reactie

We hebben veel last van spam machines die dit formulier met onzin invullen. Vandaar de eerste vraag.

Wat staat hier?
Naam :
Reactie :
Als u uw emailadres invult krijgt u meestal binnen enkele dagen een antwoord terug. Dit adres zal niet zichtbaar zijn bij uw reactie op de website.
Emailadres :


Reacties op nieuwsberichten verschijnen meteen zichtbaar onder het betreffende nieuwsbericht. Uw reactie mag maximaal 500 karakters bevatten.
U kunt uw emailadres invullen als u een persoonlijk antwoord van mij verwacht; dit adres verschijnt NIET bij uw reactie op de website.