Nieuwsbericht 15 juli 2021


Catharina von Reutern, deel 6

Met het zesde deel van mijn vertaling van het boek "Catharina von Brevern" is dit project voorlopig afgerond. In latere artikelen wil ik nog aandacht schenken aan de bijlagen in het boek, waarin erfenissen en bezittingen staan opgesomd.
In deze laatste toevoeging komen ondermeer de gebeurtenissen rond Ernst von Reutern aan bod. Hij was (als Russische staatsburger in Pruisische dienst) werd op vage gronden gevangen gezet en de koning van Pruisen wenste niet toeschietelijk te zijn tegenover zijn tegenspeler keizerin Elisabeth van Rusland die een Pruisische militair op even vage beschuldigingen gevangen had genomen. Geen van beiden was bereid de eerste stap te zetten om deze onschuldige mannen vrij te laten...

Lees het verhaal "Catharina von Reutern, deel 6".Uw reactie

We hebben veel last van spam machines die dit formulier met onzin invullen; vandaar de eerste vraag.

Wat staat hier?
Naam :
Reactie :
Als u uw emailadres invult krijgt u meestal binnen enkele dagen een antwoord terug. Dit adres zal niet zichtbaar zijn bij uw reactie op de website.
Emailadres :


Reacties op nieuwsberichten verschijnen meteen zichtbaar onder het betreffende nieuwsbericht. Uw reactie mag maximaal 500 karakters bevatten.
U kunt uw emailadres invullen als u een persoonlijk antwoord van mij verwacht; dit adres verschijnt NIET bij uw reactie op de website.