Jaap's voormalige gastenboek


  
Sue Ruiter Bouwense August 26th 2007
08:15:14 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Greetings from Michigan! Was referred to your website by my cousin, Bob Haan. I REALLY need to brush up on my Dutch! Thanks for all your research!

 

 
Elske Ruiter July 6th 2007
07:42:18 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Super pap! Ziet er allemaal goed uit!
Xx Elske

 

 
Jaap Ruiter June 1st 2007
04:22:49 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Leuk dat je dat eventjes meldt, Marinda.
Ik ga kijken of ik het kan bestellen.

 

 
Marinda June 1st 2007
03:55:20 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Het boek "Een rijk bezit" is net uitgebracht. Dit boek bevat veel tekeningen van (het huidige) Skarsterlan uit de 17e en 18e eeuw, toen Smallingerland en Haskerland.

Later is veel veranderd in dit gebied, doordat dit gebied is afgegraven voor turfwinning en er grote waterpartijen ontstonden (Oudehaske, Nijehaske, Rotsterhaule, Sintjohannesga, etc.).

Ook een algemene beschrijving van de situatie van Fryslan vanaf het jaar 1000 tot aan de 17e eeuw.

Er is in het museum van Joure ook een tentoonstelling aan geweid, waar je de kaarten kan zien.

Een Rijk Bezit. Skarsterlân op de achttiende-eeuwse kaarten van Johan Vegelin van Claerbergen door Karel F. Gildemacher en Jacob H.P. van der Vaart, 22 x 28 cm., 240 blz., genaaid gebonden, ISBN 978 90 5345 325 4, rijk geďllustreerd in kleur, € 29,95 (tot 31 december 2007, daarna € 34,95).

 

 
geert ruiter May 28th 2007
02:55:01 PM
   
Comments / Opmerkingen  
hey hallo heb jij mischien ook foto,s of gegevens
van de familie ruiter afstamelingen van g s ruiter van de schaats fabrikant
mijn e-mail adres is geertruiter@orange.nl

 

 
Hendrik de Ruiter May 27th 2007
02:50:46 AM
   
Comments / Opmerkingen  
Hallo ik heb mijn stamboom nog niet gevonden,weet u ook of ik familie van u ben,ik ben hendrik de ruiter,zoon van Cornelis(kees) de ruiter,en kees is de zoon van Hendrik de Ruiter uit bantega,ik ben opgegroeit in lemmer en woon nu in sintjacobiparochie,ik ben nu 22 jaar.Mijn pake hendrik de ruiter was oorlogsveteraan

 

 
Marinda May 14th 2007
01:40:22 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Hallo Jaap,

Ik denk dat deze website (en dus stamboom) nog niet af is...het is wel een rustige periode blijkbaar.

Maar super, Aucke Peters....ik vond Hucke al een vreemde naam

 

 
Marcel Schra March 7th 2007
02:59:30 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Hoi Jaap, ik ben een kleinzoon van Antje de Ruiter en een oomzegger van Johannes Ruiter en Klaas de Ruiter. Een hele interessante site die ik toevallig tegenkwam. Ik heb het adres meteen doorgegeven aan mijn ouders!

Groet,

Marcel

 

 
Marcel de Ruiter January 2nd 2007
09:35:33 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Jaap wat een fantastische site!! Ik weet uit ervaring hoeveel werk het is om zo'n uitgebreide gegevensdatabase bij te houden. Zelf heb ik in de jaren '80 en '90 mijn familie de Ruiter/ de Ruyter uitgeplozen en heb inmiddels ruim 1000 vermeldingen van die naam (bijna allemlaal uit de Alblasserwaard en omgeving) te beginnen half 17e eeuw. Zo te zien geen aansluitingen met jouw takken. Ik zat vanavond met mijn zoon Thijmen de Ruiter achter de PC en zag dat er in jouw takken ook een Thijmen de Ruiter voorkomt ( in 2004 in Meppel geboren). Mocht ik je nog kunnen helpen met gegevens uit het westen van het land laat het me dan weten.Ik woon momenteel na mijn echtscheiding in 2004 in Rotterdam.

Groet

Marcel de Ruiter
m.de.ruiter07@hetnet.nl

 

 

Marinda December 19th 2006
03:51:17 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Prachtige foto's Jaap!
We want more we want more ;-)

 

 

elly de ruiter December 11th 2006
06:40:41 PM
   
Comments / Opmerkingen  
erg leuk om dit allemaal te lezen ben een dochter van harmen de ruiter uit wytgaard.....
je vroeg of iemand nog aanvullingen weet nou die heb ik wel over mijn vader en zijn broers en zusters ... vr gr elly

 

 

Jeroen Klooster December 7th 2006
09:52:30 AM
   
Comments / Opmerkingen  
Grappig om mijn naam tegen te komen hier. Een aanvulling, mijn tante Wilma Verweij is inmiddels getrouwd met Bernard, zijn achternaam is mij helaas niet bekend. Ook heeft mijn oma, Niesje Verweij er inmiddels weer een aantal achterkleinkinderen bij. De exacte namen en geboortedata zijn mij ook onbekend. Bij interesse kan dit voor u navragen: jeroenklooster@hotmail.com

 

 

ans de ruiter October 7th 2006
03:18:34 PM
   
Comments / Opmerkingen  
ik heb met bewondering uw site gelezen .ik kom uit apeldoorn

 

 

Mariska Bruinenberg DE Ruiter October 1st 2006
02:55:42 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Hallo Jaap,
Had je al eens een email gestuurd maar geen reaktie terug gekregen. Maar wil toch zeggen dat ik je site over de fam. (de) Ruiter heel mooi en overzichtelijk vind. Alleen jammer dat mijn fam. daar niet in voor komt Kwam trouwens ook nog een foutje tegen maar die zal ik je mailen. Groet Mariska Bruinenberg de Ruiter
 

 

Tom Hanekamp August 5th 2006
09:47:39 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Beste Meneer, Knap werk dat u zo veel mensen heeft gevonden. ik vond het wel jammer dat ik mezelf, niet goed zag staan. Want ik heet geen Ton Hanekamp maar Tom Hanekamp, maar voor de rest vind ik het knap werk, Groetjes Tom
 

 

Leonie Elizabeth Ruiter July 27th 2006
08:35:59 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Wat een ge-wel-di-ge website! Echt fantastisch gedaan! Als ik vanaf mijn oma Eelkema terugklik kom ik uit bij tak 1! Leuk he?
Ik ben diep onder de indruk van het werk dat je hebt verricht..petje af!
Groetjes uit Qatar

 

 

Henk de Ruiter July 17th 2006
02:10:49 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Hoi Jaap,
Ik ben van tak twee en ik vind jouw onderzoek naar de roots van de Ruiter heel interessant, mijn zus heeft al een mutatie doorgegeven en we gaan naarstig op zoek naar fotos van opa's en oma's.

Groeten,

Henk de Ruiter

Vroomshoop

Overijssel

 

 

Dieuwerke de Ruiter July 10th 2006
04:17:39 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Hallo Jaap, zoals je kunt lezen, heet ik ook De Ruiter. Ik weet van mijn moeder dat we familie in Delfzijl hebben gehad en omdat ik een Groningse voornaam heb, die vaak in de familie voorkomt, is die link niet verrassend. Ik ben benieuwd of er iets te vinden is over mijn voorouders in jouw genealogie. Vind het in ieder geval erg leuk dat je dit hebt opgezet. Veel succes en hopelijk hoor ik iets van je.
Met vriendelijke groet,
Dieuwerke.

 

 

Marinda June 20th 2006
09:45:50 AM
   
Comments / Opmerkingen  
Hallo Jaap, de nieuwe pagina met het onderzoek is erg leuk. Zo gaat het nog meer leven, spannend hoor...

 

 

Corine Kooi May 13th 2006
10:30:33 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Hallo! Ben sinds een paar jaar met vlagen op zoek naar mijn voorouders. Harstikke leuk. En nu kwam ik toevallig bij jou op de site de naam Barteld Kooi tegen. Mijn vader heet ook zo en een paar jaar geleden kwam ik er al achter dat ik afstam van de tak uit Echten e.o. Dus die Barteld Kooi die jij daar noemt moet die familie van mij zijn, kan niet anders. Mocht je daar nog meer info van hebben of misschien zelfs wel foto's of iemand anders, dan hoor ik het graag! Heel veel succes en ik hoop wat van je te horen.
Groetjes, Corine Kooi
corine.kooi@tiscali.nl

 

 
Wico Mol April 25th 2006
11:15:35 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Mijn naam is Wicher Harm Mol geboren 1950 te Giethoorn. Ik ben pas sinds de laatste 5 jaar bezig met onderzoek naar mijn voorouders en dan
nog alleen via internet. Via HCO, Tresoar en de onvolprezen site van Johan Gaal heb ik toch een goed beeld kunnen krijgen van mijn voorouders.
Je voorwoord in "Zwoegers in het veen" is mij dan ook uit het hart gegrepen. Veel van mijn voorouders zijn naar de gebieden bij Heerenveen
getrokken. Jan Willems Scholte was rond 1750 zelfs een van de pioniers. Andere namen zijn
Akkerman, Baas, Moed(t), Ram, Pijlman, Puite, Toering en anderen vermeld in De Gietersen in Friesland van Jochem Kroes. Sommige van mijn voorouders trouwden met de locale bevolking (Woudstra, (de)Vos, Boer) maar de meesten trouwden onderling en keerden vaak terug naar Giethoorn.
Er is ook een Ruiter tak.
Deze begint met een Albert Hendriks Holtkamp die 10-02-1732 trouwt met Jantien Gerrits Hayte.
De volgende generatie is Hendrik Alberts Holtkamp (Ruiter) die 16-03-1777 trouwde met Jantje Teunis Schreur. Hun zoon wordt Teunis Hendriks Ruiter genoemd en trouwt op 04-08-1815 met Koopje Jans Piek. Hun dochter is Jantje Teunis Ruiter die 07-11-1840 trouwt met Harmen Teunis Scholten, mijn bet-overgrootvader. Alle huwlijken in Giethoorn.
Ik weet niet of er enige familie relatie is (ik kan in de genealogie weinig aanknopingpunten vinden) maar onze achtergrond is blijkbaar toch hetzelfde.
Goed verhaal over de turfwinning en bijgaande foto's.

vriendelijke groeten,

Wico Mol
wicomol@yahoo.com

 

 
Rolf ( Roelof ) Ruiter April 25th 2006
12:03:08 PM
   
Comments / Opmerkingen  
G'day hallo Jaap even een berichtje van het mooie land Berwick Victoria Australie,je website is heel mooi geworden en we vinden het heel leuk, my kids Joel Hendrik (son ) en Morgan mijn dochter beginnen steeds meer Hollands te praten heel leuk.nogmaals bedankt en sucses met de Ruiters Website
www.customairairbrushing.com.au
Rolf Ruiter

 

 
Trientsje Ruiter April 5th 2006
10:21:19 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Hallo, wat toevallig dat ik deze site vind. Ik ben een dochter van Ids ruiter de zoon van jappie ruiter en Jantsje Kramer. Wat grappig. Wel eens leuk om te zien hie dit allemaal in mekaar steekt. Ga zo door.

groetjes Trientsje Ruiter
trientsje_ruiter@hotmail.com

 

 
Hans de Ruiter April 5th 2006
09:55:04 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Hebben het Ruiterboek vlot ontvangen . Dan sta je toch verbaasd dat je zoveel familie hebt. Ik dacht via mijn vader en grootvader nauwelijks Ruiterfamilie te hebben. Totdat je zelf gaat zoeken en dankzij Jaap het complete overzicht hebt. Vanaf Texel nogmaals bedankt.

 

 
Tilly Ruiter April 4th 2006
12:47:38 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Wat leuk een guestmap we staan er nu ook op. Erg makkelijk als je toch net niet weet waar iemand van de familie woont. Nu kunnen we elkaar allemaal vinden, dus familie zet jezelf op de kaart!!!!

Groeten Tilly

 

 
Jake Ruiter, Whitby,Ontario March 13th 2006
11:54:55 PM
   
Comments / Opmerkingen  
It's nice to see the guestbook back on line. You are doing a great job keeping everything up to date.........jake

 

 
Marinda September 17th 2005
11:44:44 PM
   
Comments / Opmerkingen  
De nieuwe vormgeving ziet er super uit Jaap, keep up the good work!!!

Groetjes uit Frieland

 

 
Rotary Paraguay 4840 September 12th 2005
01:17:28 PM
   
Comments / Opmerkingen  
rotary.paraguay@rotary.softcha.com
http://www.rotaryasuncioncatedral.org
Assumption Paraguay Rotary y Claude Hurard
I am just visited your excelant homesite. Congratulacion for your good work . Write something in my guestbook
Rotaract club Asuncion Catedral distrito 4840 py

 

 
Marinda Ruiter September 1st 2005
11:46:12 AM
   
Comments / Opmerkingen  
De Ruiter-dag was zeer geslaagd, een leuke en interessante rondleiding door Blokzijl.

Mijn pake en beppe vroegen zondag meteen hoe het was geweest. Ze waren natuurlijk graag meegegaan, maar helaas zijn ze niet meer zo goed ter been.

 
 
Janna de Ruiter August 30th 2005
01:14:03 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Hallo Jaap,

Hierbij wil ik je bedanken voor een zéér geslaagde 'Ruiterdag'. Wat een weer en wat een sfeer! Wat mij het meest verwonderde is dat de opkomst van de ouderen onder ons erg groot was. En dat in onze digitale tijd! De Ruiters zijn dus erg 'bij de tijd'
Jammer dat mijn vader dit niet meer mee kon maken. Wel was hij op die dag voor mij aanwezig en zag ik hem voor me, hier en daar vragend "en van wie bin ie er eentie?"

Leuk ook om wat meer van de geschiedenis te horen en wat een mooi natuurgebied!
Wij gaan er vast en zeker nog eens naar toe.

Hartelijke groet,
Janna & Anton

 

 
R.J.Douwenga May 3rd 2005
08:55:42 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Eens in de zoveeltijd zoek op internet naar Douwenga. Zo kwam ik ook op jouw site.
Met veel plezier heb ik de site doorlopen.
Per e-mail stuur ik nog wat, voor mij nu een vraag waarmee ik nu zit.

 

 
J v Groenewoud March 19th 2005
02:37:14 PM
    My Guestbook My Guestbook    
Comments / Opmerkingen  
Ik zocht naar de naam ruiter weet niet of er een link is naar de homepage van jouw maar de mijne ik zoek ruiter dat was de vader vanm,n moeder naam en zo ddoende kwam ik bij jou terecht.

 

 
Annie(Annigje) Ruiter, ev. Eddie(Evert) van Diermen March 11th 2005
11:31:34 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Ik vond deze site door de naam van mijn vader in te tikken, Lucas Lebbert Ruiter geb.17-03-1938.Wat een leuke verrassing om je familie op internet tegen te komen. Ik ken er heel veel van. Mijn opa ,Albert Ruiter geb. 16-10-1903, had altijd veel te vertellen over zijn familie en ze wisten volgens mij ook heel veel van en over elkaar. Mijn vader leeft niet meer en een oom en tante ook niet meer. Ik weet zeker dat mijn vader dit schitterend had gevonden en het aan iedereen had willen laten zien!Heb je nog namen nodig van kinderen van bv.mijn oom en tantes en ons?
Daar kan ik je hoogst waarschijnlijk wel aan helpen.
Met vriendelijke groet

 

 
Jake (Jaap) Ruiter February 18th 2005
02:07:43 AM
   
Comments / Opmerkingen  
This comment is mainly meant for Jaqueline van Basten.You are Correct that we are related. The Jake Ruiter You are talking about lives in Abbotsford, BC.His dad(Kerst) and my dad(Wieger) were brothers. And you are correct that You visited me in Oshawa,Ontario. I also had some contact with Your dads Sisters.They use to live near High Point,New Yersey and now live near Grand rapids,Mich.Anyway nice to hear from You by means of Jaap's Guestbook.....Jake Ruiter, Whitby,Ontario,Canada

 

 
Jacqueline Van Basten February 11th 2005
01:33:59 AM
   
Comments / Opmerkingen  
Hi!
I started reading some of your comments and found a few familiar names. I called my Dad right away (his name is also Jaap(Jake) Ruiter. One of the comments posted here was from Christina Ruiter and she said her Pake's name was Kerst Ruiter...I believe she may be related to me because that's my Pake's name (Beppe was Weitske). Another person that sent a comment to you was jaruiter@rogers.com. I believe that i am your second cousin? My Dad and Mom (Jean or Joukje), and my 2 other sisters were at your house probably about 23 years ago. So I'm thinking you must be a relative of ours as well. I live in a little town called Agassiz, British Columbia, Canada. My email is bigguns_69@hotmail.com.
Nice 'talking'to ya!!

 

 
Tilly Ruiter February 2nd 2005
08:34:06 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Hallo Jaap
We hebben natuurlijk ook al wat over mail geschreven maar dan hier toch een paar worden in jouw gastenboek.
Ik ben Tilly Ruiter uit Tak 4 van de familie en ook ik verheug me op de Ruiter dag te Blokzuil. Ik heb begrepen dat er vele Ruiters zijn en hopelijk kunnen we daar een mooie foto van maken. Ik wist niet dat de familie zo'n grote historie had. Jammer dat mijn vader Henk Ruiter het niet meer mee kan maken, had ie geweldig gevonden!!


Gauw tot ziens Tilly Ruiter, Biddinghuizen.

 

 
Ruiters, G.H.J. January 25th 2005
05:39:41 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Zoals vastgesteld kan worden is er ook een concentratie aan namen gerelareerd aan RUITER in Limburg. Ik behoor tot een van deze familietakken. Ik zal in de toekomst verder onderzoek opstarten naar de herkomst van deze stam.In oude stukken van rond 1500 komt de naam Ruiter in verschillende schrijfwijzen al voor.Het is natuurlijk interessant om gegevens uit te wisselen.Ik zal dan ook met veel interesse deze website raadplegen.

 

 
marjanneke hofstra-ruiter January 6th 2005
12:34:20 AM
   
Comments / Opmerkingen  
hallo via via kwam ik op de site van de Ruiters, nu is mijn vader een Ruiter en heeft in Ossenzijl gewoont, is daar ook opgegroeid.
Ik ben benieuwd of dit ook bij dezelfde tak van Ruiters hoort die jij aan het uitzoeken bent.Graag hoor ik hier van.

 

 
Trees van der Weijden January 2nd 2005
05:16:19 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Mijn grootvader was Durk Boeske. Zoon van Thae
Boeske en Trijntje Ruiter. Weet u er nog meer
oveR?
treesfrenken@yahoo.com

 
 
Ria Ruiter December 29th 2004
01:53:27 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Ik ben op zoek naar mensen met de achternaam Ruiter. Zelf komt mijn vader (Henk Ruiter) uit Kootwijkerbroek. Meer de Veluwe dus.. Heeft iemand tips voor mij? Wat een overzichtlijke site is dit trouwens!

 

 
Wim Bok December 26th 2004
02:28:43 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Beste Jaap, ik kwam via google op jouw website toen ik de naam van mijn broer cq halfbroer in tikte. Hij is een zoon van een fam.Ruiter uit Enkhuizen. Als je meer gegevens nodig hebt, kan ik daar wellicht wel achterkomen in ieder geval d4e naam van zijn vader denk ik succes verder groeten W. Bok uit Lelystad 0320-242696

 

 
Anneke Broeksma December 14th 2004
02:36:15 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Leuk om te zien hoe de Ruiterfamilie is gegroeid ik ben zelf dus 1/4 Ruiter
Mijn Beppe was Dirkje Ruiter.
De Ruiterfamilie schijnt uit muggebeet ofzo te komen hoorde ik van mijn oom!

 

 
Marinda Ruiter December 13th 2004
04:01:25 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Hallo Jaap,

Je site wordt steeds mooier, het geografisch overzicht is erg handig. Ook de complimenten van de rest van mijn (en eigenlijk dus ook jouw...) familie, die inmiddels ook erg geďnteresseerd zijn in hun 'oorsprong'.

Ik kom binnenkort wel weer even op je site kijken. Ben zelf nu begonnen met het uitzoeken van mijn beppe's voorgeslacht, want ik denk niet dat ik iets in de Ruiter-tak zal gaan vinden wat jij nog niet hebt ;-)

Groetjes Marinda

 

 
evalien ruiter December 12th 2004
08:06:57 PM
   
Comments / Opmerkingen  
He Jaap, wat een leuke site; ik heb zojuist mezelf ontdekt in tak twee (geloof ik) Mijn grootouders zijn Wypke Ruiter en Eva de Vries.
Ik heb het adres meteen aan mijn vader gemailt en misschien hebben we nog wel wat aanvullende info, en wat mooie oude foto's. Jammer dat de kinderen van vrouwen er kennelijk niet toe doen, wilde ik schrijven, maar dat komt wel wat cru over, vind ik nu. Waarom kun je de kinderen van vrouwen met de geboortenaam Ruiter niet weergeven of is dit geheel tegen de regels van de genealogie? Hartelijke groeten, Evalien Ruiter

 

 
Klaas Rein Noppert December 5th 2004
12:56:24 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Beste Jaap.
Heb met genoegen je website gelezen en bekeken. Mijn oorsprong ligt ook in de weerribben. Een aantal mannen is naar Haskerland gegaan. Ben zelf ook aan het onderzoeken in die omgeving. Kijk eens op http://home.wanadoo.nl/krnoppert De Noppert genealogie.
Veel succes met de stamboom.
Klaas Rein

 

 
Bertus Schaaf November 29th 2004
09:29:03 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Beste Jaap,
Ik heb je site bekeken erg interessant en netjes, ook de Schaaf site heb ik bekeken en is inderdaad geupdated.
Groeten,

Bertus

 

 
Nienke Ruiter!! November 28th 2004
04:07:53 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Na wat nutteloos te internetten kwam ik achter deze site en laat ik nou een echte Ruiter zijn!! Ik zou het erg leuk vinden om te kijken of mijn familie misschien aansluiting kan vinden in de rest van de ruiters. Dus wil je info? mail me r_nienke@hotmail.com PS. Mij ruiters hebben als doopnaam arend en hensen, misschien heb je daar wat aan.

 

 
Rienk en Annie Ruiter November 22nd 2004
10:36:58 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Ik heb via mijn neef Jake (Jaap) Ruiter in Canada gehoord over deze stamboom en heb toen contact gezocht met Jaap en mij voorgesteld als Rienk Ruiter ook zijn neef. We hebben een aantal foto's gestuurd en die zijn geplaatst op de website. Ik vind het heel leuk dat je op deze manier nog eens terug kunt kijken in de familie. Jaap veel succes met de stamboom!!!

 

 
veronica DE ruiter November 16th 2004
06:22:02 PM
   
Comments / Opmerkingen  
hoi.. ik wist niet dat er site's bestonden over familie namen en stambomen... wat ik wel van mij opa heb mee gekregen is dat mijn achternaam "DE ruiter" vroeger ook ruiter was maar op een of andere manier is verandert..

leuk om dit te zien :)
gr. veronica

 
 
 
Anita Carla Ruiter October 5th 2004
09:16:10 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Beste Jaap,

Met genoegen kijk ik af en toe op je website en tot mijn grote verrassing zag ik dat mijn tante Dina je een brief had gestuurd (tante Dina is echt een lieverd).
Naar aanleiding van haar gegevens heb ik nog enige aanvullende gegevens:
VII.77 Klaas H. Ruiter is overleden op 18 maart 1967.
Zijn vrouw heet volledig Egbertje W. Pen.
2. Aaltje Ruiter is overleden op 06-08-1992, zij was gehuwd met Albert Bijker hij is overleden op 16-09-1956.
3. Wolter Ruiter is overleden op 25-03-1990.
4. Froukje Ruiter is overleden op 18-03-1997, haar man Jaap Vledder is overleden op 28-01-1989 te Emmeloord.
6. J. Bos is overleden op 26-05-2002 te Heerenveen.

VIII.97 Wolter Ruiter:
De oudste dochter van Wolter is Ida Ruiter zij is gehuwd met Jurry Eenschoten.
Dan volgt Bertha zij is gehuwd met Alex van Aalderen op 7 november 1969 te Wolvega.
Dan komt Koos hij is gehuwd met Hillie Luchtmeyer op 21 augustus 1970 te Tuk.
De jongste telg is Riktus hij is op 24 juni 1982 te Heerenveen gehuwd met Idske T. de Jong, ik weet dat hun oudste zoon Mark Ruiter en op 27 oktober 1983 is geboren.

VIII.101 Jan Ruiter is gehuwd met Hendrikje Brandsma geboren op 09-12-1924 te Nijetrijne.
1. Leida Ruiter geboren op 24-03-1948 te Wolvega
2. Gretha Ruiter geboren op 25-07-1950 te Wolvega, gehuwd op 18-10-1990 te Zwolle met Wilhelmus Cornelis Maria van den Berg geboren 25-07-1937 te Oploo, Willem is overleden op 28-04-1998.
3. Anita Carla Ruiter geboren 08-06-1962 te Nijetrijne

Ik zal Riktus vragen om aanvullende informatie te verschaffen.
Ik hoop dat je wat hebt aan deze info.
goed weekend en tot mails,
Anita C. Ruiter (anita.ruiter@astrazeneca.com

 

 
hotze September 29th 2004
09:56:10 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Heb wat rond gekeken. Ben onder de indruk van alle gegevens die je al hebt gevonden en op de site gezet.

groetjes en tot later.

 

 
Hotze de Jong September 29th 2004
09:11:35 PM
   
Comments / Opmerkingen  
ik ben nu voor het eerst op je website. Ben benieuwd wat te vinden.
Doe de groeten aan alle familie en vrienden.

Hotze

 

 
douwe bosma d.bosma@chello.nl August 20th 2004
09:15:43 AM
   
Comments / Opmerkingen  
eelkje de ruiter,geboren 16-07-1915 sneek, huwt 12-04-1941 sneek met johan bosma, geboren 02-05-1915 sneek; zij zijn gescheiden 02-05-1961 sneek.johan is overl. 02-07-1982 groningen.kinderen: geeske , geb. 21-11-1943 sneek, eddy , geb. 06-07-1946 groningen
waar en wanneer is eelkje overleden.
groetend, douwe.

 

 
Jaap Miedema August 10th 2004
03:57:24 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Mijn onderzoek ging tot Lubbert Hendriks de Ruiter. Nu heb ik de voorouders ook. Dat betekent dat mijn vrouw toch niet voor 100% van friese afkomst is. Ik heb wel wat gegevens overgenomen, is dat erg? Je naam en website wordt genoemd als ik ooit ga publiceren. Heel hartelijk dank voor al het werk en de gegevens.

j.miedema1@chello.nl

 

 
Bart Dibbits June 29th 2004
06:14:55 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Jaap,

In de eerste plaats mijn complimenten voor je website.

Al zoekende kwam ik mijn betovergrootouders tegen (onder IV.3)
Jacobjen Teijes RUITER en Anne Beenes VLEDDER.
Zij hebben twee kinderen gehad:
Beene Vledder 1867- jong overleden in ieder geval voor 1874.
Niesje Vledder 1869-1951 dit is mijn overgrootmoeder.

Ik zag geen overleidensdatum bij Niesje Harmsens Kuik, de moeder van Jacobjen Teijes RUITER. Zij is in op 14-02-1896 in Beilen overleden en 85 jaar oud geworden (bron Genlias).
Verder kwam ik nog aanverwante familie van mij her en der tegen maar dat moet ik nog verder uitzoeken.

Bart Dibbits

 

 
Janna Schuring j.lschuring@freeler.nl June 21st 2004
11:11:36 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Hallo Jaap,

Ik ben enige tijd geleden ook met de stamboom Ruiter begonnen.
Verschillende namen die bij mij voorkomen komen ook in jouw stamboom voor.
Mijn grootvader was ook Hendrik Ruiter, maar hij was geen turfsteker. Hij had in Kuinre een winkel met manufacturen en was getrouwd met Luitje de Boer. Dat was mijn beginpunt.
Misschien kan wat van jouw gegevens overnemen?

 

 
Irma Vrielink June 6th 2004
08:57:19 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Wat een werk! Ik begin net te zoeken naar mijn familie aan moeders kant: Ruiter uit Putten en/of Ermelo op de Veluwe.
Helaas niet jouw tak van de familie, maar bedankt voor de tips!

 

 
Nelline Simons January 29th 2004
03:23:46 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Zeer intressant, de info over turfwinning. Naar deze heldere info heb ik 2 jaar geleden gezocht.

Het verbaast mij dat de naam Sijmons ontbreekt bij:
Other Gietersen who settled in Friesland were Schaap, Scheer, Schievin(g)(k), Schipper(s), Schokker, Scholten, Sloothaak, Slootheer, Slot, Slump, Smink, Smit, Sok, Spits(en), Steenbergen, Sterken, Stobbe, Stuiver, Swol.

Groeten en succes,
Nelline
terugindetijd.tk

 
 
Sjoerd Bloem December 31st 2003
09:08:33 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Als kleinkind van de laatste turfmaker uit De Deelen (waar ik naar genoemd ben) deed het me deugd daar iets over te lezen.

De liefde voor dit gebied is erfelijk.
Neem eens een kijkje op
http://members.chello.nl/s.bloem3/

 

 
Doede Ruiter December 31st 2003
03:28:34 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Leuke site misschien weet je iets van de ruiters uit kiel windewee mijn vader Hindrik Gerrit Ruiter mijn opa Pieter Ruiter (turfschipper) mijn email aeronrd&euronet.nl

 

 
Eric Sije Ruiter December 25th 2003
01:22:59 AM
   
Comments / Opmerkingen  
Dear Cousin, I am one of the favorite California relations. My father is Klaas Ruiter, your uncle or even great-uncle. I will plan to study the family history, which was forwarded to me by my brother Nick in Toronto. Best wishes for a happy and healthy 2004. Kind Regards, Eric.

 

 
Jan Rozema December 17th 2003
06:19:36 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Jaap,

Leuke informatieve site over het turf afgraven

 

 
Jan de Roo December 17th 2003
02:34:03 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Beste Jaap

Heb stamboom gezien. Als aanvulling :
Ik, Jan de Roo, geb. 16-12-54 ben gehuwd met Monique Elsjan of Wipper (geb 02-01-5 op 17-07-98

Mijn broer T.K de Roo, geb 09-07-61 is gehuwd met Marlies Weerink.
uit dit huwlijk 2 dochters,
Lotte de Roo 22-08-97
Lisanne de Roo 10-10-98.

Verder een goed en uitgebreide info over mijn familie

 

 
Hans de Ruiter November 28th 2003
01:54:30 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Jaap,
Heb al eens contact gehad. Maar daarna nog niet je site bekeken.Wat een uitgebreide familie heb je bijelkaar gesprokkeld en gezoch! Dat scheelt mij heel wat uitzoeken en aanvullingen. Zag ook de De Roo's. Ook toevallig dat die via mijn grootmoeder( Bulthuis ) in de familie kwamen. Hier bij mij in het dorp (De Cocksdorp op Texel)had iemand ook al weer veel De Roo uitgezocht. Zal hem er naar verwijzen.
Kan of mag ik jou gegevens van de De Ruiters overnemen in mijn ( Aldfaer ) genealogie ??

 

 
Christina Ruiter November 22nd 2003
11:39:38 AM
   
Comments / Opmerkingen  
Wat geweldig dat er een site is over de Ruiter familie!
mijn pake was Kerst Ruiter, en 'wij' zijn inmiddels al met meer dan 150 mensen. Leuk om te weten dat er nog zoveel meer familie leden zijn Leuk initiatief!

 

 
henry j ruiter October 4th 2003
01:41:16 PM
   
Comments / Opmerkingen  
my email is hruiter@sympatical.ca have very little family history would like to find out more

 

 
Fokke de Groot September 23rd 2003
11:23:32 AM
   
Comments / Opmerkingen  
Mijn voorouders zijn de Kikke(n) familie van de Cikkerij op de Wetering tegenover Muggenbet. Ene Jan Hendriks Kikken is op 29 april 1770 gehuwd met Wichertje Alberts Ruiter. Vandaar !!!. Mijn E/mail is monnie"freeler.nl. Veel sukses.

 

 
lena ruiter September 7th 2003
12:48:01 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Door een vriend op deze site beland. De informatie over mij is niet geheel correct. Ik ben namelijk samenwonend met Hugo van den Oever en niet gehuwd. Groeten.

 
 
Dick de Ruiter July 15th 2003
05:36:38 AM
   
Comments / Opmerkingen  
Dag,"Ruiters" en "de Ruiters". Mijn naam is Dick de Ruiter en ik ben een telg uit een andere ruiter-familie, die ��k zijn roots in Blokzijl-Vollenhove heeft, nl. de tak van de "Lunenburger ruijter". Deze kwam met de Luneburgse troepen in 1668 naar Blokzijl en is daar gebleven. een zoon van deze Nicleas Diderichs Lunebruger ruyter noemde zich Coendert Claes d'Ruijter (geb. 1694) en is naar Stad Vollenhove vertrokken, alwaar hij meester metselaar was.
Alles over deze familie is te vinden op www.familiederuiter.net Hoewel de families niets anders gemeen hebben dan dan hun plaats van oorsprong, Blokzijl, kunnen we toch de zoekenden naar elkaar doorverwijzen...

 

 
Adri Ruiter May 24th 2003
05:33:05 AM
   
Comments / Opmerkingen  
Hallo Jaap,
ik ben met toeval op je site beland.
Ik zal deze site regelmatig bezoeken en wie weet vind ik nog eens een aanknopings puntje van de Ruiter familie uit Noord-Holland.Veel succes verder.

aaa.ruiter@quicknet.nl

 

 
Earl Ruiter April 27th 2003
11:42:23 AM
   
Comments / Opmerkingen  
I just found your geneaology with our family included, and am beginning to study it. You have assembled a lot of information! I may have more comments later, but I want to thank you now for all the work you have done.

 

 
Jacob Ruiter April 24th 2003
02:15:56 PM
   
Comments / Opmerkingen  
Hi Jaap
This is a pleasant suprise to find The Ruiter family Tree here .I am the Jacob Ruiter that came to visit You at your house in Groningen a long time ago. I live in Whitby ,Ontario.Canada.My Email is jaruiter@rogers.com.I just came accross this site by chance.And I must admit it looks great.Hope to hear from You sometime...Jake Ruiter

 

 
Frank Baardman April 18th 2003
08:56:34 AM
   
Comments / Opmerkingen  
Hallo Jaap, onverwacht stuitte ik op je site met veel bekende Ruiters en een enkele Baardman. Dat was een plezierige verrassing.
Frank

 

 
Tabe Dolstra April 4th 2003
08:22:45 AM
   
Comments / Opmerkingen  
Jaap.
Begin ziet er veelbelovend uit. Ik weet uit ervaring dat je nog veel werk staat te wachten. Ik wens je erg veel succes met deze site en dat je maar veel reacties mag krijgen.
Verder; als je op mijn site www.dollenindetijd.nl kijkt onder achternaam de Ruiter, Jantje, deze aanklikt en dan vervolgens de naam aanklikt , dan zul je een mooie foto tegenkomen van de drie zuster de Ruiter, waarvan Jantje inderdaad getrouwd was met mijn betovergrootvater Bauke O. Dolstra.
vriendelijke groeten
Tabe Dolstra
Almere

 

 
Elske Ruiter April 4th 2003
07:05:42 AM
   
Comments / Opmerkingen  
heeej pappa!!!
hoe is et???
zow zow een heus gastenboek op de site!!
en ik ben de eerste die er wat in mag zetten!!
zow wat een eer!!
hahaha nou jah...............
tis ook wel een mooie site hoor!!
ik snap alleen niet echt hoe deze stamboom pcies in elkaar zit..........
maar oke,

doeidoei!!!
groetjes elske!

 

 
Jaap Ruiter April 4th 2003
02:39:36 AM
   
Comments / Opmerkingen  
Je moet ergens beginnen