Herdenking aanslag op Huize Lidwina


 
Op 23 september 2014 is in Zenderen is herdacht dat precies 70 jaar geleden Huize Lidwina in Zenderen werd overvallen door de Duitse bezetter. Daarbij kwamen drie verzetsmensen om, waaronder Dirk Cornelis Ruiter.


In Zenderen is herdacht dat precies 70 jaar geleden Huize Lidwina in Zenderen werd overvallen door de Duitse bezetter. Daarbij kwamen drie verzetsmensen om.

Huize Lidwina was in de Tweede Wereldoorlog het hoofdkwartier van de Twentse knokploegen. Verscholen in het bos vlakbij Zenderen was de villa vanaf de weg nauwelijks te zien. De Duitsers drongen de villa binnen en bliezen het huis op. Drie mensen werden door de Duitsers vermoord, waaronder Dirk Cornelis Ruiter (zie 'In het verzet').

Vele belangstellenden en betrokkenen woonden de plechtigheid in Zenderen bij. Burgemeester Welten van Borne suggereerde daarom om de aanslag op Huize Lidwina mogelijk jaarlijks te gaan herdenken.
RTV Oost maakte onderstaande reportage:


Opmerkingen? Foutje gevonden?   Opmerkingen?
Meld het via het reactieformulier!

    vorige    volgende 

Op 23 september 2014 is in Zenderen is herdacht dat precies 70 jaar geleden Huize Lidwina in Zenderen werd overvallen door de Duitse bezetter. Daarbij kwamen drie verzetsmensen om, waaronder Dirk Cornelis Ruiter.Familieverhalen


Streekgeschiedenis


Wetenswaardigheden


Film & Video