Overzicht video'sNieuw toegevoegde video's staan bovenaan de lijst.

Korte impressie van de Ruiterdag gehouden op 21 april 2018 in Giethoorn
Gemaakt door Jaap Ruiter

In gefilmd portret van Sjoerd Ruiter, zie volgende.
YouTube-film

In de portrettenreeks Spiegels een interview met Sjoerd Ruiter, die in de jaren zestig werd beschouwd als een tweede Johan Cruijff. Voor Ruiter echt kon schitteren in het eerste van Ajax, stopte hij in 1972 echter plotseling. Pieter Webeling probeert te achterhalen waarom.
Radio-interview van Pieter Webeling

De 'mattenschippersrace' van 2016 vanuit Blokzijl. De mattenschippersrace is een wedstrijd tussen oude binnenvaartschepen. Tijdens de wedstrijd is het niet toegestaan om de motor te gebruiken.
YouTube-film van Hans Klomp

Een 'ouderwetse' diashow van oude ansichtkaarten van Blokzijl, jammergenoeg van elkaar gescheiden door tamelijk irritante beeldovergangen.
YouTube-film van 'WedyFoto'

Direct van de MULO ging Henjo Ruiter in de zeilmakerij van zijn vader op De Kaag aan de slag. Vervolgens had hij meerdere werkgevers voordat hij voor zichzelf begon. In zijn zeilmakerij in Medemblik viert Henjo dat hij 45 jaar in het vak zit. Aan stoppen wil Henjo niet denken. "Dat gebeurt pas als ik alleen met een rollator nog de steiger op kan komen."
YouTube-film van Eric van Staten

Het programma "Andere Tijden Sport" van 4 januari 2015 was gewijd aan de films van Anne de Ruiter.
In 1986 en in 1997 reed het echtpaar Anne en Femmie de Ruiter, nu allebei 68 jaar, de Elfstedentochten uit. Extra bijzonder: gedurende het schaatsen filmde Anne onderweg hun belevenissen. Zondagavond zendt Andere Tijden Sport de unieke beelden uit.
De uitzending van 'Andere Tijden Sport'

Toerrijder Anne de Ruiter (Startnummer 00271) blijkt in 1986 en 1997 zijn Elfstedentochten met een filmcamera te hebben vastgelegd. Voor zover bekend zijn dit de enige filmische 'ego-documenten' die van de Elfstedentocht bestaan. Via onderstaande links kunt u de complete film bekijken die Anne de Ruiter in 1986 en 1997 van zijn Elfstedentochten maakte.

Film van het bezoek van Jelle de Ruiter aan Jaap Havekotte en de Viking-fabriek in 2003. Jelle en Jaap kenden elkaar al sinds het begin van de Viking-fabriek in 1947. Jelle de Ruiter was oprichter en trainer-oefenmeester van de afdeling Zeist van de toenmalige Nederlandse Vereniging tot Bevordering van het Hardrijden op de Schaats (NVBHS).
De privéfilm, gemaakt door Anne de Ruiter

Meer dan nummer 3257 was stadjer Piet de Ruiter 2,5 jaar lang niet in 1943. Als 18-jarige moest hij verplicht aan het werk in een Duitse accufabriek in Hannover.
RTV Noord verslag van Jeroen Berkenbosch.

Piet de Ruiter uit Groningen houdt als dwangarbeider in Duitsland jarenlang een dagboek bij, dat vergezeld van zelfgemaakte foto's door zijn kinderen tot een boek is verwerkt. Op 8 april 2016 is het eerste exemplaar uitgereikt aan de burgemeester van Groningen, Peter den Oudsten.
Eigen opname 9 april 2016

Deze dorpsfilm van Blokzijl stamt uit 1956. Ik probeer uit te vinden of er bekend is wie er allemaal op deze film te zien zijn. Er moeten toch wel een paar Ruiters tussen zitten!
Deze film is door Richard Wuite op YouTube gezet.

Nog een dorpsfilm van Blokzijl, nu uit 1964. Opnieuw met veel onbekende 'koppen'.
Ook deze film is door Richard Wuite op YouTube gezet.


Suggesties voor een film? Meld het ons!


Opmerkingen? Foutje gevonden?   Opmerkingen?
Meld het via het reactieformulier!