Introductie


Familieverhalen
Denken en praten over vroeger doen we allemaal. Herinneringen ophalen heeft de luchtige kant van "de goeie ouwe tijd" en de bedachtzame kant van "hoe was het ook al weer"? Herinneringen zijn niet alleen persoonlijk van belang. Gebeurtenissen, mijlpalen, episoden en kruispunten in een leven kunnen ook voor anderen interessant en leerzaam zijn. Wie niet weet waar hij vandaan komt weet ook niet waar hij naar toe gaat.
Met het heengaan van elk mens gaan ook alle herinneringen van die persoon verloren - tenzij ze zijn opgeschreven of doorverteld. Waardevolle herinneringen worden zo bewaard, niet alleen voor vandaag en morgen maar voor lange, lange tijd.
Op deze website streeft de stichting ernaar om de verhalen die er binnen de familie (De) Ruiter/Ruijter/Ruyter bestaan, voor ons nageslacht te bewaren. Daarom vragen we iedereen die familieverhalen kent, deze naar mij op te sturen. Ook iedereen die zijn herinneringen wel op papier wil zetten, maar niet weet hoe dat moet, vraag ik contact met ons op te nemen.
Lijst met alle familieverhalen

Anekdotes
Voor de kortere verhalen - vreemde of vrolijke vertelsels, aparte of opvallende gebeurtenissen, rare situaties, aandoenlijke gebeurtenissen - is er de rubriek 'anekdotes' Anekdotes

Streekgeschiedenis
Behalve persoonlijke verhalen kan ook de streekgeschiedenis veel bijdragen aan een beter begrip voor het doen en laten van onze familie.
Iedereen met ideeën over streekgeschiedenissen kan contact met ons opnemen!
Lijst met alle streekverhalen

Familie-weetjes
Interessante weetjes, sommige met een knipoog.
Iedereen met ideeën over wetenswaardigheden kan contact met ons opnemen!
Lijst met alle weetjes

Video's en films
Vanuit familie en op internet komen tegenwoordig allerlei interessante video's en films tevoorschijn.
Hier vind je een overzicht