#22 december 2013

het RUITERTJE 12

Vandaag is het RUITERTJE 12 verzonden aan alle donateurs van de Stichting RUITERSPOREN. Klik op de foto, zodat je de inhoudsopgave kunt bekijken.
Ben je nog geen donateur? Meld je aan!


#04 november 2013

het RUITERTJE 11

Afgelopen weekend is het herfstnummer van het RUITERTJE verstuurd. Als je op bovenstaande afbeelding klikt kun je zien welke onderwerpen deze keer aan bod komen.

Het RUITERTJE wordt vier maal per jaar aan alle donateurs van de Stichting Ruitersporen gestuurd.


#17 oktober 2013

RUITER-beelden


Nieuw op de website : RUITER-beelden. Nee, geen bronzen standbeelden zoals we die wel op pleinen en in parken vinden, maar foto's die op enige wijze verband houden met onze familie of familienaam, of die op een andere manier bijzonder zijn..

Iedereen die een leuke, grappige, ontroerende of bijzondere foto heeft, waarvan we eigenlijk allemaal mogen/moeten genieten: neem contact met me op! Ik vertel je dan wel hoe een en ander in zijn werk gaat!

Mijn adresgegevens vind je op de CONTACT-pagina.

Veel plezier!

Naar RUITER-beelden op de website!

#29 april 2013

RUITER PARADE

Het lijkt me dat iedereen wel iets heeft, waarop hij/zij bijzonder trots is. Iets wat je zelf gemaakt hebt, of een verzameling van het een of ander. Het ligt niet in de Ruiter-aard om te pronken, maar wat is er leuker dan zo’n resultaat aan anderen te laten zien?
Zo kwam ik op het idee om op de website plek in te ruimen voor een heuse RUITER PARADE. Een parade waarin iedereen mee mag doen die tot onze familie (De) Ruiter behoort!
Heb je een leuke hobby, een mooie verzameling of misschien een andere interesse die je wilt laten zien aan de andere Ruiters?

Doe mee aan de RUITER PARADE!

#28 april 2013

het RUITERTJE 9


Vandaag is het lentenummer van het RUITERTJE verstuurd. Als je op de afbeelding klikt kun je zien welke onderwerpen deze keer aan bod komen.
Het RUITERTJE wordt vier maal per jaar aan alle donateurs van de Stichting Ruitersporen gestuurd.

#04 maart 2013

Een bijzondere foto

Deze fraaie foto siert al vele jaren de homepage van de website en toont op fraaie wijze hoe de turfwinning in het natte, kale en uitgestrekte veenlandschap in zijn werk ging.
Het is frappant dat ik deze foto opnieuw tegenkwam in het laatste nummer (maart 2013) van "Kondschap", het kwartaalblad van het Cultuur Historisch Centrum Land van Vollenhove.
De schrijver, Arco Lassche, vertelt daarin onder welke omstandigheden de foto tot stand kwam.
Het blijkt dat de foto gemaakt is in het veengebied tussen Blokzijl en Vollenhove, waar Derk Dierkes een perceel land had.

Derk is weliswaar geen familie, maar het blijft al met al een interessant verhaal.
Lees verder op de website

#14 januari 2013

Promotiemateriaal
Onze Stichting kan wel wat promotie gebruiken. Met deze artikelen laat je echt zien dat je een (De) Ruiter bent! Met je aankoop steun je daarnaast de Stichting ook nog!
Familievlag Eind 2012 heeft de Stichting een heuse familievlag ontworpen, op basis van het familiewapen. Deze vlag meet 100 x 150 cm en kost €60,- inclusief verzendkosten.

Heb je interesse in deze vlag, neem dan contact met ons op!


#09 januari 2013

het RUITERTJE 8
Eind vorig jaar is "het RUITERTJE 8" naar alle donateurs van de Stichting gestuurd. Als je op de afbeelding klikt kun je zien welke onderwerpen aan de orde komen.
In de serie "Vroege Ruijters" heb ik een nieuw artikel toegevoegd : "Ruijter Clasen, Ruijter Jansen en Ruijter Fransen".
Je kunt dit artikel hier lezen.
Hier vind je het laatste nieuws rond de Stichting Ruitersporen en de website.Dit jaar verschenen nieuwsberichten:Andere jaren:

Foutje gevonden?
Commentaar?
Meld het via het reactieformulier!