#13 november 2017

Ruiterdag 2018
Vijf weken geleden startte de inschrijving voor de Ruiterdag in april 2018. Tot dusverre hebben 28 personen zich aangemeld, waaronder mijn drie kinderen. Zij zijn hopelijk de eersten van een jongere generatie die zich verheugen op de Ruiterdag 2018!
Ik vind het belangrijk dat ook jongere (De) Ruiters zich laten zien en gelden; immers, zij moeten ooit het stokje overnemen!
Met zo'n royale opkomst wordt Ruiterdag 2018 vast een fantastische belevenis.
Hier komen de deelnemers vandaan:


#26 oktober 2017

2800 (De) Ruiters!
Al vanaf 1978 ben ik bezig met het stamboomonderzoek naar de famiie (de) Ruiter. Ik herinner me nog goed mijn eerste overzicht van de gevonden resultaten waarop zo'n 20 Ruiters in zes generaties genoteerd waren.
In de loop der tijden zijn daar vele, vele honderden bijgekomen, maar de laatste jaren is de aanwas duidelijk minder.
Zo kwamen we tien jaar geleden tot 2250 afstammelingen van Jan Sijmons, en sindsdien komen er jaarlijks zo'n 50 nieuw ontdekte (De) Ruiters bij.
Vandaag ben ik de 2800 ruim gepasseerd.
Ik ontdekte dat het bevolkingsregister van Amsterdam (gedeeltelijk) op internet staat, en daarin heb ik zo'n 40 tot dusverre onbekende (De) Ruiters aangetroffen!

Een dergelijke omvangrijke stamboom is uitzonderlijk. We zijn echt met heel veel! Kijk maar:


Via mutaties zie je de 'nieuwe' (De) Ruiters: Mutaties

#18 oktober 2017

RUITERTJE 32

RUITERTJE 32 is zojuist verstuurd aan alle leden van de Stichting Ruitersporen.

Nog geen lid? Meld je aan: Aanmelden als lid.


#09 oktober 2017

Ruiterdag 2018
Na een paar magere jaren organiseert de Stichting Ruitersporen in april 2018 weer een Ruiterdag. We gaan naar Giethoorn, dat staat vast. Maar de datum is nog niet bekend. Er is de keuze tussen 7 april, 14 april of 21 april.
Geef je alvast - onder voorbehoud - op en kies de datum/data die jou het best uitkomt/uitkomen!
Lees hier alles over de Ruiterdag 2018 en hoe je je opgeeft : Ruiterdag 2018
Hopelijk tot ziens in Giethoorn!


#03 oktober 2017

Het Statius von Düren Haus in Lübeck
Momenteel ben ik bezig om het verzamelde foto- en videomateriaal van mijn bezoek aan Lübeck te verwerken. Zie voor een overzicht: De Reuters van Lübeck.

Gisteravond heb ik de eerste video op het YouTube kanaal van onze Stichting gezet. Het is een impressie van het Statius von Düren Haus, waarvan de terracotta elementen ooit het huis sierden van Gerhard Reuter in de Braunstra├če.
Het is ook mijn eerste poging om uit verschillende videofilmpjes één montage te maken. De komende tijd zullen meer van dit soort filmpjes op het YouTube-kanaal van de Stichting verschijnen. Het is voor mij ook een leertraject want dit is allemaal nieuw voor mij. Al doende leert men!

Video-impressie

#25 september 2017

RUITERTJE 31
Zojuist RUITERTJE 31 verstuurd aan alle leden van de Stichting Ruitersporen. (Moeten we de Stichting binnenkort hernoemen tot Ruyter/Reuter/Ruitersporen?).
In dit RUITERTJE vind je de eerste twee artikelen naar aanleiding van mijn bezoek aan Lübeck eerder deze maand.


#20 september 2017

Lübeck
In de afgelopen weken heb ik Lübeck bezocht. Een van de fraaiere gebouwen was dat van het "Schiffergesellschaft", een soort schippersgilde. Het gebouw stamt uit 1538 en ik vraag me af hoe vaak Gerhard Reuter hier naar binnen zal zijn gelopen?
Ik ben alle bekende woonadressen van de Reuter-familie afgegaan om te kijken wat er nu nog van te vinden is. Zeer interessant!
Binnenkort zal ik van mijn vondsten in Lübeck uitgebreid verslag doen.
Alvast een voorproefje: in een boek met namen en wapens van raadslieden in Lübeck komen we de kleinzoon van deze Gerhard Reuter (met dezelfde naam) tegen en zijn wapen.

Het prachtige gebouw van het "Schiffersgesellschaft" in Lübeck stamt uit 1538. Ook het interieur is grotendeels in oorspronkelijke staat gebleven.

Het wapen van Gerhard Reutter. Hij werd in december 1625 raadslid in Lübeck, en boven het wapen staat zijn overlijdensdatum : 10 mei 1631.


#23 augustus 2017

Zutphen
Het bezoek aan Zutphen leverde belangrijke nieuwe informatie op over de Hanze Ruyters. In het RUITERTJE 30 heb ik hier uitgebreid aandacht aan besteed.
Inmiddels kan dit verhaal nu al weer worden aangevuld, doordat nu zeker is dat de Zutphense Ruyters en de Lübeckse Reuters inderdaad dezelfde famlie betreft.
De aansluiting met onze eigen familie is nog niet bevestigd, maar er wordt nog altijd aan gewerkt...

Op de website heb ik twee artikelen gezet met de laatste ontwikkelingen :


Veel leesplezier!#19 juli 2017

Bezoek Zutphen
Een van de mooiste plekjes van Zutphen met de Drogenapstoren.

Enkele weken geleden was ik hier en heb uren in de middeleeuwse stad rondgeslenterd. Er valt veel te bekijken!
In de St.Walburgiskerk vond ik een aantal graven van de Ruyter-familie, waardoor ik de stamboom op een aantal plekken moest aanpassen. Maar daardoor is ie nog interessanter geworden!

Over enkele weken zal ik in RUITERTJE 30 een uitgebreid verslag doen, met een paar opzienbarende ontdekkingen!
Geef je op als lid en ontvang deze RUITERTJES automatisch in je email! Zie Ik geef me op als lid

#26 april 2017

RUITERSPOREN NIEUWS

In "het RUITERTJE" houden we je maandelijks op de hoogte van het nieuws rond onze familie en de website. Ook komen allerlei zaken rond de familie aan bod, die niet per se op de website staan.
het RUITERTJE

Het nieuws over de jaren 2011 - 2016 vind je bij de jaartallen hierboven.


#07 maart 2017

Zutphense Ruyters
Via Johan Ruter uit het vorige bericht ben ik ertoe gekomen om het Zutphense geslacht Ruyter eens verder te onderzoeken. De mogelijkheid bestaat dat onze famillie op een of andere wijze van dit geslacht afstamt.

Als eerste stap ben ik nu bezig om van dit geslacht een stamboom te maken; een hele klus want er is veel sumier materiaal en de namen Gerrit, Henrick en Johan komen veelvuldig voor.
Tot dusverre heb ik vijf losse stamboomfragmenten die ik het liefst tot een geheel zou willen smeden.Foutje gevonden?
Commentaar?
Meld het via het reactieformulier!