#01 december 2014

Homepage vernieuwd
Het is een beetje traditie dat de homepage elk jaar een kleine aangepassing ondergaat. Er komt wel eens wat bij en er gaat wel eens iets af. En soms gaat de bezem er door.
Ook voor het nieuwe jaar heb ik de homepage wat veranderd. Met veel minder tekst,  maar wel voorzien van een zgn. carousel waarin de hoofdthema's voortdurend een voor een gepresenteerd worden:
http://www.ruitersporen.nl

Deze nieuwsbrief verscheen tot dusverre als emailbericht, en daarnaast hield ik nog een aparte nieuws'blog' bij.
Met dat laatste ben ik nu gestopt en voortaan zal deze nieuwsbrief ook op de website gezet worden. Je kunt dan ook gemakkelijk terugbladeren in oudere nieuwsbrieven.
Als je op de link klikt, zie je altijd het laatste nieuws:
http://www.ruitersporen.nl/nieuws

#03 november 2014

het RUITERTJE 15
Vandaag is het RUITERTJE 15 naar alle donateurs van de stichting gestuurd.
Ben je nog geen donateur? Meld je aan!


#28 oktober 2014

De Ruiterstee
In 2006 voerde een speurtocht naar de woning van mijn over-over-overgrootvader mij naar Tjalleberd, en ik beleefde een indrukwekkende middag (zie "Op bezoek bij Rein Wiegers Ruiter").
Ik vond tot mijn grote verrassing iets tastbaars én persoonlijks terug van mijn voorvader uit de 19e eeuw. Een hele bijzondere gebeurtenis die nu resulteert in het idee van "De Ruiterstee".

In "De Ruiterstee" staan de foto's centraal van huizen, waarin onze familie ooit heeft gewoond. Zodat we kunnen zien hóe onze voorouders woonden. En als we konden zouden we door het venster willen kijken om te zien wat zich daar binnen afspeelde.
Ik hoop dat er binnen de familie veel van dit soort bijzondere foto's bestaan. Die hoeven heus niet per se uit het verre verleden te stammen. Jíj bepaalt wat er bijzonder aan de woning is; misschien heb je er een mooie herinnering aan? Wel geldt natuurlijk: er moet een relatie zijn met onze familie (De) Ruiter.

"De Ruiterstee" zal in de komende tijd verder worden ingevuld met foto's die al in ons bezit zijn. Vanzelfsprekend hopen we op nog veel meer foto's!
Dus, heb je ook één of meer foto's van een (groot)ouderlijk of bijzonder huis?
Neem dan contact met ons op! Wij zullen dan zorgen dat de foto wordt opgenomen in "De Ruiterstee"!

Bezoek "De Ruiterstee"

#24 september 2014

Herdenking aanslag op Huize Lidwina

Gisteren is in Zenderen herdacht dat precies 70 jaar geleden Huize Lidwina in Zenderen werd overvallen door de Duitse bezetter. Daarbij kwamen drie verzetsmensen om ,waaronder Dirk Cornelis Ruiter.
RTV Oost heeft van deze herdenking, die onder grote belangstelling plaatsvond, een reportage gemaakt, die ik meteen op de website heb gezet:

Herinneringspagina

#18 september 2014

Baarlo
Baarlo ligt iets ten noorden van Blokzijl aan de Kuinderdijk. Het is een piepklein dorp, maar tegen de oude zeedijk ligt een indrukwekkende begraafplaats, waar ooit vele, vele tientallen leden van onze familie hun laatste rustplaats hebben gevonden.
Op basis van materiaal dat ik kreeg toegestuurd door Bertie de Jonge heb ik een kort verhaal geschreven en op de website gezet:

Lees 'Baarlo'

#21 augustus 2014

het RUITERTJE 14

Vandaag is het RUITERTJE nummer 14 naar alle donateurs gestuurd:

Klik op de foto, zodat je de inhoudsopgave kunt bekijken.
Ben je nog geen donateur? Meld je aan!


#14 mei 2014

het RUITERTJE 13
Met wat vertraging als gevolg van de drukke bezigheden rond de donateursdag 2014 heb ik gisteren het RUITERTJE 13 verzonden aan alle donateurs van de Stichting RUITERSPOREN.
Klik op de foto, zodat je de inhoudsopgave kunt bekijken.
Ben je nog geen donateur? Meld je aan!


#02 april 2014

Donateursdag 29 maart 2014

Op 29 maart 2014 houdt de Stichting Ruitersporen haar jaarlijkse donateursdag.
We bezoeken deze keer de noordkant van de Weerribben.
Allereerst brengen we een kort bezoek aan Ossenzijl, en na de lunch aldaar verkassen we een paar kilometer verderop, waar we worden ontvangen door mijn naamgenoot Jaap Ruiter - de rietteler.
Jaap kan met veel enthousiastme alles vertellen (en heel veel laten zien) over de rietteelt zoals die in dit stuk van de Weerribben plaatsvindt.
Het precieze programma is nog niet bekend. De laatste informatie vind je altijd op de speciale pagina van de donateursdag 2014!

Hier vind je het laatste nieuws rond de Stichting Ruitersporen en de website.Dit jaar verschenen nieuwsberichten:Andere jaren:

Foutje gevonden?
Commentaar?
Meld het via het reactieformulier!